Sanitair

Bij ons kunt u voor sanitair terecht van een nieuwe kraan of toilet tot een luxe badkamer.

Wij hebben zelf geen showroom maar werken samen met diverse groothandels waarbij u een afspraak kunt maken om daar de showroom te bezoeken en u uitgebreid voor te laten lichten over de aanschaf van uw sanitair. Voor het uitzoeken van een nieuwe kraan of klein sanitair, kunt u informeren over de mogelijkheden wij hebben diverse folders en materialen.
Ook werken wij samen met diverse partijen om uw gehele badkamer te realiseren.

Meer weten?

Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag.

Neem contact op

Riolering

Om het afvalwater van uw wastafel, keuken, douche en toilet af te kunnen voeren, is een riool noodzakelijk.

Het aanleggen of aanpassen van een goed werkend riool is een klus voor de vakman. Om verstoppingen te voorkomen, zijn er bepaalde eisen waaraan moet worden voldaan tijdens de aanleg van een rioolsysteem. Het afschot van de leiding is belangrijk om het afvalwater met behulp van de zwaartekracht af te voeren.

Meer weten?

Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag.

Neem contact op

Dakbedekking

Voor de bedekking van platte daken gebruiken we meestal een bitumineuze dakbedekking, voor hellende daken meestal dakpannen, maar voor beide daken geldt dat ook een uitvoering in zink of EPDM (kunststof) een goede en duurzame optie is.

Bitumenieuze

Bitumineuze dakbedekking is gemakkelijk te verwerken en is ook zeer duurzaam. Omdat het zo gemakkelijk te verwerken is, is het materiaal ook geschikt voor complexe dakvormen. Vooral voor platte en licht hellende daken is bitumineuze dakbedekking vaak de ideale oplossing.
Voor zowel kleine als grotere dakvlakken verwerken wij de bitumineuze dakbedekking welke bestand zijn tegen weersinvloeden en UV-licht. De bitumineuze dakbedekking is zeer flexibel zelfs bij lagere temperaturen. Hierdoor is de dakbedekking gemakkelijk te verwerken.

EPDM

EPDM is absoluut geen vijverfolie wat veel mensen wel denken. EPDM een synthetisch rubber dat gemaakt wordt door polymerisatie van Ethyleen, Propyleen en een Dieen Monomeer. Deze dakbedekking heeft een zeer hoge elasticiteit, is niet te beïnvloeden door ozon en UV-stralen, heeft geen last van zure regen.

Door deze ingewikkelde termen lijkt EPDM een nieuw materiaal, maar al meer dan dertig jaar worden in Europa, Amerika en het Midden-Oosten met succes daken gemaakt met deze soort rubber. Dat geeft meteen aan dat EPDM in allerlei weersomstandigheden te gebruiken is. Nog steeds voldoen deze al bestaande daken aan de huidige normen.Wij werken uitsluitend met Hertalan epdm

Meer weten?

Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag.

Neem contact op

Lood / Zinkwerk

Het repareren of vernieuwen van dakgoten , regenpijpen of het vervangen van lood.

Het vervaardigen van zinken dakgoten is arbeidsintensief maar daar staat tegenover dat de kwaliteit en de levensduur het bijna altijd aantrekkelijk maken om voor zink te kiezen. Bij een op de juiste wijze aangebrachte dakgoot of bekleding voor een dakkapel of erker is een levensduur van 35 jaar geen uitzondering. Om die reden zijn verreweg de meeste goten uitgevoerd in zink. Een eventuele lekkage kan in een zinken goot betrekkelijk snel en eenvoudig gerepareerd worden, denk bijvoorbeeld aan een beschadiging door een dakpan of takken. Dit in tegenstelling tot een kunststof goot die vaak geheel vervangen moet worden. Dakgoten zijn niet alleen functioneel maar bepalen voor een belangrijk deel de uitstraling van uw woning

Meer weten?

Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag.

Neem contact op

Ventilatie

Ventilatie of luchtverversing is het vervangen van de lucht in een ruimte, die om wat voor reden dan ook vervuild of verontreinigd is, door zuivere lucht.

Het vervangen van de lucht kan op natuurlijke manier of mechanisch. Of het nu gaat om een badkamer ventilator of een afzuig box. Ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat in ruimten waar mens of dier verblijven, en gebeurt door koolzuurgas, vocht en verontreiniging af te voeren en verse lucht aan te voeren

Meer weten?

Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag.

Neem contact op

Gas / Water

Het herstellen, vernieuwen en opnieuw aanleggen van gas- en waterleidingen of het nu van koper of kunststof is u kunt bij ons terecht.

Om comfort te creëren, kunnen we niet zonder water en gas. Buiten het feit dat water een primaire levensbehoefte is, genieten we natuurlijk iedere dag van de luxe die het ons verschaft. We kunnen ons er heerlijk mee douchen, de (vaat)wasmachine laten draaien en het toilet mee doorspoelen.

Ook gas speelt een belangrijke factor in ons welbehagen. Het stelt de Cv-ketel in staat de radiatoren te verwarmen en om ons douchewater op temperatuur te krijgen. Ook gebruiken we het gas in de keuken natuurlijk om te koken.

Meer weten?

Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag.

Neem contact op

Verwarming

Radiatoren

Veel mensen kiezen er vandaag de dag voor om radiatoren te vervangen. Wij bieden u dan ook bijzonder veel mogelijkheden binnen uw budget en naar uw smaak. De meeste woningen zijn voorzien van radiatoren die we het liefst verbergen achter een bank.

U heeft talrijke mogelijkheden om uw persoonlijke keuze te bepalen. Voor iedere ruimte of dat nu de hal, woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, werkkamer of bedrijfsruimte is.

Vele modellen, afmetingen en kleuren zijn verkrijgbaar. U kiest voor kwaliteit en goede afwerking. Wij bevelen u van harte de collecties van Radson, Thermic en Jaga aan. De keuze is niet eenvoudig. Naast kwaliteit gaat het om persoonlijke smaak én, niet te vergeten, het bedrag dat u uit wilt geven. Een fraaie radiator geeft naast persoonlijk comfort tevens een meerwaarde aan uw woning of werkplek.

Vloerverwarming

Vloerverwarming komt van alle verwarmingssystemen het dichtst bij wat men noemt de ‘warmtebalans’. Het evenwicht tussen lichaamswarmte en omgevingstemperatuur, die wij als behaaglijk ervaren. Dit ideaal wordt bereikt door de stralingswarmte van vloerverwarming, waardoor de lucht in het vertrek minder opgewarmd hoeft te worden. Men voelt zich behaaglijk bij een ruimtetemperatuur die ca. 2°C. lager ligt dan bij andere systemen. Hierdoor zal het energieverbruik ca. 10% minder zijn.

Vloerverwarming moet jarenlang zorgeloos woongenot opleveren. Verwerkt in beton, onder uw kostbare vloerafwerking zijn bij calamiteiten de buizen moeilijk te vervangen. Pas dan ook op voor, op het eerste gezicht, goedkope aanbiedingen. Vraag om garanties en kies merkproducten zoals Henco, Comap en Igrova-Jet regelunits als hart van uw vloerverwarmingsinstallatie. Deze combinatie geeft u 10 jaar garantie op buizen en koppelingen met daarnaast een gevolgschade dekking.

Ketelverwarming

De meest voorkomende renovatie aan de verwarming is het vervangen van de cv-ketel. Een cv-ketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. De moderne generatie CV-toestellen zorgen voor een behoorlijke rendementsverbetering. Investeren hierin voorziet, naast comfortverbetering, in een besparing op uw energiekosten. Slimme eigenaren van installaties gaan tijdig over tot vervanging vóórdat de kosten ten gevolge van storingen sterk oplopen.

De moderne HR-ketels zijn uitgevoerd als gesloten toestel. Ze halen de verbrandingslucht van buiten waardoor de cv-ketel minder snel vervuilt en dus minder storingsgevoelig is. HR-ketels zijn ook zeer geschikt voor de warmwatervoorziening. Vandaar dat de meeste ketels gecombineerd worden met een ingebouwde tapwatervoorziening of een indirect (via de cv-ketel) gestookte boiler. Aangepast aan uw eisen, wensen, type woning en gezinssamenstelling kunnen wij u een passend advies geven. Naast adviseur van cv-ketels zijn wij tevens deskundig met betrekking tot het bijpassende rookgasafvoersysteem en de temperatuurregeling.

Complete installatie

U bent op zoek naar een nieuwe installatie? Wij bieden u alle mogelijkheden. Vooraf dient grondig nagedacht te worden hoe de installatie er uiteindelijk uit moet zien. Niet alleen de materiaalkeuze is van belang, maar ook uw persoonlijke eisen ten aanzien van comfort, ruimtetemperatuur per vertrek en de gewenste hoeveelheid warm water.

Kiest u bijvoorbeeld voor standaard radiatoren, design of een combinatie van beide? Wij geven u graag advies en maken, geheel vrijblijvend, een offerte voor materiaal, installatiekosten en eventueel onderhoud in de toekomst.

Onderhoud

Weet u dat u zelf volledig verantwoordelijk bent voor de technische staat van uw installatie voor gas, water en elektra? Helaas laat een groot aantal van de cv-bezitters geen onderhoud uitvoeren. Een goed onderhouden cv-ketel verbruikt minder brandstof, is veiliger en doet zijn werk minder milieubelastend. Een cv-installatie is een eerste levensbehoefte, wacht niet tot er een storing optreedt. Laat uw toestel regelmatig (gemiddeld eens per jaar) onderhouden en ga tijdig tot vervanging over om onnodige kosten te besparen.
U kunt bij ons terecht voor een losse onderhoud beurt of een onderhoudscontract. Vraag naar de mogelijkheden.

Meer weten?

Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag.

Neem contact op