Voor de bedekking van platte daken gebruiken we meestal een bitumineuze dakbedekking, voor hellende daken meestal dakpannen, maar voor beide daken geldt dat ook een uitvoering in zink of EPDM (kunststof) een goede en duurzame optie is.

Bitumenieuze

Bitumineuze dakbedekking is gemakkelijk te verwerken en is ook zeer duurzaam. Omdat het zo gemakkelijk te verwerken is, is het materiaal ook geschikt voor complexe dakvormen. Vooral voor platte en licht hellende daken is bitumineuze dakbedekking vaak de ideale oplossing.
Voor zowel kleine als grotere dakvlakken verwerken wij de bitumineuze dakbedekking welke bestand zijn tegen weersinvloeden en UV-licht. De bitumineuze dakbedekking is zeer flexibel zelfs bij lagere temperaturen. Hierdoor is de dakbedekking gemakkelijk te verwerken.

EPDM

EPDM is absoluut geen vijverfolie wat veel mensen wel denken. EPDM een synthetisch rubber dat gemaakt wordt door polymerisatie van Ethyleen, Propyleen en een Dieen Monomeer. Deze dakbedekking heeft een zeer hoge elasticiteit, is niet te beïnvloeden door ozon en UV-stralen, heeft geen last van zure regen.

Door deze ingewikkelde termen lijkt EPDM een nieuw materiaal, maar al meer dan dertig jaar worden in Europa, Amerika en het Midden-Oosten met succes daken gemaakt met deze soort rubber. Dat geeft meteen aan dat EPDM in allerlei weersomstandigheden te gebruiken is. Nog steeds voldoen deze al bestaande daken aan de huidige normen.Wij werken uitsluitend met Hertalan epdm

Meer weten?

Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag.

Neem contact op